DIASPORA

        Iniţial, completarea acestui capitol mi s-a părut dintre cele mai simple activităţi. Nimic mai simplu decât a relata sau a menţiona existenţa unor români în diverse colţuri ale lumii, a unor oameni împreună cu poveştile lor. Am alcătuit o bază măricică de date şi urma ca textul de deschidere să sune concis, cam aşa:

DIASPORA
Aflati ca exista…

         Între timp am acumulat informaţii, au început să curgă dezvăluiri iar propria înţelegere a culminat cu episodul alegerilor prezidenţiale din 2009.
         Conştientă că n-am descoperit America, mi-am dat seama că noi suntem aici şi nu ştim de ei, ei sunt acolo şi nu le pasă de noi.
         Ca urmare, acest spaţiu dorindu-se un reper, un loc pentru cei care vor să găsească dar mai ales pentru cei care merită să fie găsiţi, mi-am revizuit optica şi am început să revăd datele acumulate, neavând nicio intenţie şi niciun motiv de a promova, de a prezenta şi nici măcar de a menţiona persoane care nu-şi au locul aici ori interese care sunt în contradicţie cu oricare dintre principiile enunţate şi respectate prin  intermediul “DOC Romania”.
         Aşadar, cu rezervele de rigoare, veţi găsi informaţii despre români plecaţi dar puţin întorşi, despre români întorşi dar mai mult plecaţi şi fără rezerve despre români, oriunde s-ar afla.

Reclame

2 răspunsuri la DIASPORA

  1. Si eu am fost in America. Suma valorilor gasite acolo, cu suma valorilor luate de acasa m-au facut sa ma intorc si sa construiesc, impreuna cu un alt om reintors bogat sufleteste, o gradinita Montessori in Bucuresti. O mare bucurie. O oaza de liniste. M-as bucura sa aflu oameni care s-au intors sau care nu s-au intors si care au in suflet ca varianta pozitiva la nebunia lumii universul Montessori.

    • roka zice:

      Astept pe docromania@ymail.com date contact(telefon) in vederea unei intalniri. Comparatiile sunt esentiale. Printre o mie de alte probleme, in Romania, romanii sunt prea prinsi de propria situatie, de stirile care curg necontenit, stiri care presupun de fiecare data anuntarea unor schimbari etc. La asta se adaugă lipsa de educatie(nu ma refer la invatamant, voi scrie despre asta) si completa lipsa de aparare in fata manipularii de orice natură si la orcie nivel, ceea ce duce la deruta capacitatii de intelegere. Sunt binevenite experientele altora care au fost rupti (cel putin o perioada) de aceasta realitate, asa cum sunt importante si comparatiile cu experienta altor state, in general.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s