La ziua de 01 august 2011: în România „ț” copii mor în fiecare „ț” din cauza…

Găsesc acest articol. Întâi mă revolt. Apoi mă sesisez.
3 copii în fiecare minut? 180 pe oră?Circa 130.000 pe lună?

În orice caz, oricare ar fi problemele legate de sănătate Ministrul Sănătății are cu totul altă treabă. Încă nu am identificat care. Prim ministrul are o singură treabă mare. Intelectualii dezbat ideologii, Opoziția are viziuni, societatea civilă are o treabă personală, blogării au treabă (în esență) cu zelul manifestării propriului eu, fundațiile au treabă cu fondurile, mai puțin cu fondul problemei etc. Până și cercetătorii cercetează fără să știm nici noi nici ei care-i treaba.

Un articol din care nu înțelegi nimic, niște studii care nu înțelegi ce finalitate vor avea, niște autorități științifice care funcționează cu „ba pardon” și ca reper mai mult cu numele.

Societatea Română de Pneumologie Pediatrică (SRPP) revine ( la solicitarea AGERPRES) asupra datelor referitoare la mortalitatea provocată de pneumonie în rândul copiilor. Nu era în România ci la nivel mondial, nu-s datele lor ci provin din „studiul ‘Global, regional, and national causes of child mortality in 2008”… nu era masină, era o bicicleta și n-a câștigat-o, i-a fost furată. În rest e corect!

„…o treime din decesele copiilor sub 5 ani…”Câte decese, câți copii sub 5 ani, natalitate? Vreo corelație, ceva?

Puteam să folosesc „n copii…” dar am  preferat „ț”- e treabă românească!
Așa prost comunicată cum a fost (ceea ce este o altă problemă), problema rămâne.
Dar noi avem altă treabă.
Discutarea discuției este cea mai importantă și concretă treabă a noastră și toți ne facem treaba!
Iar despre asta suntem în permanență informați și la zi.
În fiecare zi.

În rest, „ț” copii mor în fiecare „ț” minute din cauza…noastră.

PS: NAȘTEREA COPIILOR ESTE BIFATĂ CU CRUCI.

Argentina:206 copii au murit de subnutriţie(2010);12,1% din copiii argentinieni nu au suficientă mâncare;Argentina este unul dintre marii exportatori de alimente ai lumii.

Africa sahariană: peste 57 de milioane de copii suferă din cauza foamei.

În lume: zilnic, cca. 7.000 de copii sunt născuți morți; 98% din cele 2,6 milioane de cazuri anuale, au loc în tarile cu venit mic și mediu (infoBBC); zilnic 26.000 copii cu vârsta de până la 5 ani mor datorită condițiilor de trai, bolilor, foamei.

Germania: un copil din 6 trăiește in sărăcie(2008, raport publicat de catre Ursula von der Leyen, Ministrul Federal al Familiei, Seniorilor, Femeilor si Tineretului).

În lume: 28 de milioane de copii se află în zone de conflict; în 24 de țări copiii sunt folosiți drept soldați; între 500 de milioane–1,5 miliarde de copii au fost afectați de violență(UNICEF)

Marea Britanie: un copil este ucis în fiecare săptămână de către un părinte sau de persoana care îl are în grijă(studiu 2004-2007, The Independent).

ETC.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………


Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în din PREZENTUL CONTINUU și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s